İkinci el ev alırken dikkat etmeniz gereken hususlar

İkinci el ev alırken dikkat etmeniz gereken hususlar
Markalı konut projeleri sektörde ağırlığını artırsa da ikinci el konut satışları da hız kesmiyor.

Geçen yılın satış rakamlarına bakıldığında, 2014 yılında 1 milyonu aşkın dairenin el değiştirdiği görülüyor. İkinci ele bu kadar rağbet varken, daire seçiminde nelere dikkat etmek gerekiyor?

Yerleşeceğiniz dairenin tesisat işlemleri için ustalardan yardım alabilirsiniz. İkinci el dairelerde bina yaşı oldukça önemlidir. Komşu adaylarınızın vereceği tavsiyeler de, ev alımında size fikir verecektir. Var olan sıkıntılar için baştan tedbir almanız sizi daha az yoracaktır.

Ruhsat konusunda ilgili belediyelerden kontrolleri mutlaka yaptırın. Bu şekilde evin içine yerleştikten sonra sürprizle karşılaşma durumunu absorbe edebilirsiniz.

Tapunuzun arsa tapusu mu, kat irtifaklı tapu mu? olduğunu mutlaka kontrol edin.

Alacağınız ev, kentsel dönüşüm bölgesinde ya da riskli yapı olabilir. Evi satın almadan önce bilgi sahibi olmanız oldukça önemlidir.. Gerekiyorsa evi satın alamadan önce zemin etüdü yaptırabilirsiniz.

Anlaştığınız gayrimenkul danışmanınızın mutlaka meslek odasına kayıtlı olmasına dikkat edin. Ev alma isteğinin heyecanındayken birçok şeyi gözden kaçırabilirsiniz. Bu konuda güvenebileceğiniz ve sizi doğru yönlendirecek emlakçınız en büyük yardımcınız olacaktır.

Evin üzerinde ipotek, haciz benzeri yasal durum olup olmadığını mutlaka öğrenin.

Evin metrekaresi konusunda bir uzmandan yardım alabilirsiniz. Metrekare konusunda genelde yanıltıcı fikirler verilebilir. Evin brüt ve net farkına da dikkat edin. Tapunuz size doğru bilgiyi verecektir.

Bengü Öner - Milliyetemlak

Sosyal Medya'da Paylaş :

Yorum Yapabilirsiniz

Benzer Haberler

Gayrimenkul Nasıl Alınır?

Türkiye’de artık emlak alım satımı oldukça kolaylaştı. Yine de dikkatli olunup yetkili bir emlak ofisine danışılması tavsiye edilir. Güvenilir bilgi v

Devamı
İkinci el ev alırken dikkat etmeniz gereken hususlar

Markalı konut projeleri sektörde ağırlığını artırsa da ikinci el konut satışları da hız kesmiyor.Geçen yılın satış rakamlarına bakıldığında, 2014 yılı

Devamı
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Paylaş